Tehnični pravilnik za kategoriji 

1/10 in 1/8 Alpe Adria Monotyre


Vsa prvila so skladna s pravilnikom EFRA 2013, razen:

- Enotne gume: Contact enotne gume bodo uporabljene na vseh dirkah pokala, ki jih bo dobavil organizator. Gume (design) bo različen od originalnih gum, ki jih lahko kupimo v trgovini. Gume bodo opremljene z novimi aerodinamičnimi pokrovi platišč.

- Enotna trdota gum: gume bodo samo enotnih trdot. 32sh sprednje in 35sh zadnje za kategorijo 1/8 ter 37sh sprednje in 40sh zadnje za kategorijo 1/10.

- Aditivi so strogo prepovedani!

- Pravilnik za gume: vsak tekmovalec bo ob prijavi prejel 2 kompleta gum (Cena še ni določena), ki morajo zadostovati za kvalifikacijske vožnje. Dodatni kompleti gum za kvalifikacije niso dovoljeni. Ta 2 kompleta gum se lahko uporabi tudi za finalne vožnje.

Vsak voznik bo iz škatle naključno vzel 2 kompleta gum, ki bodo označene in predane organizatorju, ki jih bo hranil med tekmovanjem. Voznik bo imel dostop do gum samo v 3. primerih: med struženjem (pod kontrolo organizatorja v posebej namenjenem prostoru za struženje), v boksih pod odrom pred začetkom vožnje in med vožnjo (rezervne gume). Po končani vožnji je potrebno uporabljene in rezervne gume ponovno predati sodniku. V primeru, da voznik rabljenih gum več ne potrebuje, jih mora predati organizatorju, ki jih bo hranil do konca tekmovanja. 

Vsak dodatni komplet gum stane (Cena še ni določena). Dovoljen je največ 1 dodatni komplet gum za vsako polfinalno/finalno vožnjo.

Tekmovalec lahko zaprosi poleg dodatnega kompleta gum tudi za dodaten par gum (sprednji ali zadnji) samo v primeru poškodne le-tega. Sodnik ob predložitvi poškodovane gume presodi ali je tekmovalec upravičen do dodatnega para gum.

Gume so med prostimi treningi proste.

 

Tekmovalni pravilnik Alpe Adria Monotyre

Vsa pravila so skladna s pravilnikom EFRA 2013, razen:

- EFRA »A« vozniki ne prejmejo točk in nagrad (tekmovali bodo lahko v PRO kategoriji)
- Strošek prijavnine znaša 20,00€ za vsako dirko, če je prijava opravljena najkasneje 14 dni pred dirko, oziroma 30,00€ po tem datumu.
- 3 kvalifikacijske vožnje po 5min
- Superpole za 10 finalistov: 3 krogi (poskusi) za vsakega voznika, za uvrstitev šteje najboljši krog. Vsak voznik vozi sam po stezi 3 zaporedne kroge, da doseže čim boljši rezultat.
- 30min finalna vožnja
- 15min polfinale
- Pobiralci so tekmovalci/mehaniki iz prejšnje odpeljane vožnje
- V soboto so organizirani prosti treningi po skupinah z merjenjem časov za lažjo sestavo skupin. Zvečer zabava s prigrizkom ter druženjem.

 

Rezultati in nagrade – pravilnik Alpe Adria Monotyre

- Na sporedu so 4 tekme v 4 državah (Slovenija, Hrvaška, Avstria and Italija). 
- Za skupno razvrstitev štejejo 3 od 4 tekem (najslabši rezultat se odšteje).
- Za končno nagradno žrebanje mora tekmovalec sodelovati na najmanj 3. dirkah. Nagrade bodo kmalu objavljene (modeli, motorji, gume, gorivo, itd.).
- Na koncu vsake tekme bo prvih 10 tekmovalcev prejelo medalje.
- Za končno razvrstitev bo prejelo pokate prvih 10 tekmovalcev v kategoriji.
- Prvi trije uvrščeni skupne razvrstitve v vsaki kategoriji bodo za nagrado prejeli sponzorstvo za tekmovalno sezono 2013. Kmalu več podrobnosti o nagradah.


Pravilnik za kategorijo Začetniki:

- Samo res pravi začetniki lahko vozijo v tej kategoriji (nobena predhodna izkušnja z dirkanjem na progi ni dovoljena)
- Neomejen tehnični pravilnik – vse kategorije dovoljene
- Dovoljeni vsi tipi gum
- Aditivi za gume so strogo prepovedani!
- Brezplačna prijavnina
- 3 serije 5min kvalifikacij
- 20min finalna vožnja
- 10min polfinalna vožnja
- Ker je velika možnost, da bodo vozniki v tej kategoriji samo lokalni vozniki, bodo po vsaki tekmi podeljene medalje in praktične nagrade
- Ni skupnega seštevka točkovanja

 
Make a Free Website with Yola.